Λίγο πριν τις 20:00 ξεκίνησε η κεντρική ομιλία του Πάνου Καμμένου στο ΣΕΦ.

Με ανοιχτές κατηγορίες για στημένες δημοσκοπήσεις ξεκίνησε την τελευταία του προεκλογική ομιλία ο Πάνος Καμμένος.

Επίθεση στις δημοσκοπικές εταιρείες

“Επιβιώσαμε σε 5 εκλογικές διαδικασίες. Και τώρα θα τα καταφέρουμε είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, εμείς στις εκλογές.

Πριν από λίγες ώρες με επισκέφτηκε μία κοπέλα από μία μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία και μου είπε ότι η εντολή που έχουμε λάβει είναι να δείχνουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πολύ κοντά. Εγώ σας λέω ότι η διαφορά είναι πάνω από 6 μονάδες.

Στόχος τους είναι, φέρνοντας δήθεν κοντά τα δύο κόμματα, να καταφέρουν να βάλουν στην επόμενη κυβέρνηση τους αντιπροσώπους τους.

Στόχος από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ήταν να είμαστε μία παρένθεση. Τους ανακοινώνω από δω ότι θα είμαστε το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας. εμείς θα τελειώσουμε την μεταπολίτευση. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες.

Για να σώσουμε την πατρίδα και τις επόμενες γενιές. Αυτοί ενώνουν τα κόμματα τους για να σωθούν από τα σίδερα της φυλακής”.

Για την ψήφο στις εκλογές

“Για τους προβληματισμένους πρώην ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ:
Σε 48 ώρες ο ελληνικός λαός θα πάει στην κάλπη. Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς που μας στήριξαν τον Γενάρη έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα γιατί θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στην απόλυτη σύγκρουση. Σ’ αυτούς θέλω να πω ότι το σχέδιο τους ήταν αυτή η παρένθεση που προέβλεπαν να οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης στην αγχόνη.

Όποια επιλογή και να κάνουμε όπως και να προχωρήσουμε στο μέλλον ο σκοπός θα είναι το μέλλον της πατρίδας και όχι το κομματικό συμφέρον. Μπροστά μας με μία ισχυρή λαϊκή εντολή”.

Για την συμφωνία

“Η συμφωνία δεν ήταν μία πρόταση που μας επιβλήθηκε αλλά μία ελληνική πρόταση. Ήταν μία λύση στην οποία τουλάχιστον καταφέραμε:

1. Την οριστική λήξη του αγγλικού δικαίου

2. διαγραφή του χρέους”

Για το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ

“Οι ΑΝΕΛ πιστεύουμε στην μικρομεσαία επιχείρηση. Καταφέραμε και περάσαμε τις δόσεις για τον επιχειρηματία, την δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Θα παλέψουμε για να ανοίξουν τα μικρά και τα μεσαία μαγαζιά της γειτονίας, ότι θα έρθει ρευστότητα και διασφαλίζουμε πως αυτά τα 25 δις δεν θα πάνε στους νταβατζήδες και όχι θα χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Μας επιτίθενται εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι έπαιρναν 150 δις ευρώ από την εθνική γιατί αυξήθηκε η αξία του στόλου. Αυτά είναι τα χρήματα που λείπουν από την αγορά, αυτά λείπουν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά θα τα γυρίσουν πίσω, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν.

Έχουμε έναν καθαρό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα”.

“Έχουμε τη δύναμη σε όλη την Ελλάδα να στερεώσουμε ένα σύστημα που θα βοηθήσει ολόκληρη την χώρα και τους Έλληνες σ’ αυτή τη προσπάθεια που πρέπει να καταφέρουμε πολύ σύντομα. Το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι τέτοιο που βοηθάει πάρα πολύ την χώρα μας. Είμαστε η μόνη σταθερή χώρα στη Μεσόγειο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα μ’ ένα νέο σχεδιασμό μπορεί να ξαναχτίσει βιομηχανία, παραγωγή και να γίνει το κέντρο της Μεσογείου”.

Έχοντας διασφαλίσει το ρόλο σαν μεγάλος διεθνής παίκτης και είμαι περήφανος που έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε συμφωνήσει με την Αίγυπτο.

Για τις συνεργασίες των ΑΝΕΛ

“Μας ρωτάνε γιατί δεν συνεργαζόμαστε με ποιους άλλους και ρωτάω ποιους άλλους; Ακούω παλιούς νεοδημοκράτες και αναρωτιούνται γιατί δεν τα βρίσκουμε. Με ποιους να τα βρούμε; Με τους μεγαλύτερους υβριστές του Καραμανλή στη μάχη με τον Παπανδρέου; Και αναρωτιέμαι γιατί δεν σταματάει ο Μεϊμαράκης την πολιτική του Σαμαρά; Με ποιον να συμφωνήσω όταν αντί να ζητάνε το άνοιγμα όλων των υποθέσεων και σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ όταν τους πεις για τον Βενιζέλο, νομίζουν ότι τους λες για την μάνα τους.

Μου λένε, να μιλήσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Με ποιους, τον κύριο Παπασταύρου με τα 5.5 δις στον λογαριασμό του;

Έβγαλα τον Χαϊκάλη από τις λίστες για να μην μπορεί να πει ο καθένας οτιδήποτε. Ξέρω πως δεν είχε δόλο. Αλλά του είπα ότι σ’ αυτή την εκστρατεία θα απολογούμαστε όλοι. Αυτή τη στιγμή ηγούνται τις λίστες όλων των κομμάτων άνθρωποι με όλο τον ποινικό κώδικα.

Μπορώ μ αυτή τη ΝΔ να συγκυβερνήσω; Είναι δυνατόν να δώσουμε άφεση αμαρτιών; Αυτή την Κυριακή η ψήφος θα είναι ψήφος ασυλίας ή ανοίγματος όλων των υποθέσεων. Εμείς ασυλία δεν δίνουμε σε κανέναν.

Ποιος άλλος μένει και γιατί οι δημοσκόποι θέλουν να δείχνουν μικρή διαφορά; Γιατί θέλουν να βάλουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στην κυβέρνηση από το παράθυρο;

Πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά είναι νέα. Το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ ποιοι είναι; Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που σκότωσε τη μεσαία τάξη; Που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία;

Πάμε εν συνεχεία στο ΠΟΤΑΜΙ. Ρώτησα τον Σ. Θεοδωράκη για το ποια είναι η θέση του στα εθνικά θέματα. Δεν είναι ότι δεν έχει θέση, είναι συγκεκριμένη. Και θα έπρεπε να ντρέπεται για τις επιθέσεις που κάνουν σε προσωπικό επίπεδο.

Πόσες αποστασίες δεν είχαμε. Πείτε μου έναν από αυτούς, που δεχθήκαμε απειλές για τα περισσότερα στελέχη μας και σ’ αυτή τη θητεία αποδείξαμε πως μετά από μία συμφωνία εμείς μείναμε ενωμένοι.

Ό, τι είπαμε από την πρώτη στιγμή ισχύει για πάντα και το αποδείξαμε στους 7 μήνες της διακυβέρνησης αλλά αυτή τη φορά χρειαζόμαστε όσο ποτέ μία ισχυρή φωνή”.