Αμέσως μετά τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, το λόγο πήρε ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να διατυπώσει με τη σειρά του τις δικές απόψεις για το ασφαλιστικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως είχε πολύ  Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη σχολίασε πως είχε άρωμα Σημίτη.

Ο Πάνος Καμμένος διαφοροποιήθηκε,  που στηρίζει και μετέχει στην Κυβέρνηση, από το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου καθώς ο υπουργός άμυνας μιλώντας στην Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της αυτοτέλειας του ΝΑΤ (Ναυτικών).

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Π. Καμμένου:

«Η σημερινή συζήτηση είναι μία συζήτηση για την οποία θα πρέπει όλοι να πούμε την αλήθεια, και η αλήθεια ξεκινά πράγματι με αριθμούς η πραγματική κατάσταση του ασφαλιστικού είναι η κατάσταση που είναι τα τελευταία χρόνια, μήπως να δούμε ποιες ήταν οι αιτίες;

Όλα ξεκινάνε από τότε που ξεκίνησε το ασφαλιστικό σύστημα, γιατί ποτέ δεν υπήρξε μελέτη. Από το 1950 μέχρι σήμερα, βρισκόμαστε σ αυτή την κατάσταση.

Γιατί δεν συζητάμε σήμερα για το Ταμείο των ενόπλων δυνάμεων;

Γιατί υπήρχε τέτοια διαχείριση που επέπετρεψε τα ταμεία των ενόπλων δυνάμεων αν έχουν περιουσία 35 δις. ελπίζω να μην τα πειράξετε.

Περίμενα να ακούσω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί την πολιτική της Ν.Δ. αντ’ αυτού είχε άρωμα Σημίτη. Μας μίλησε για τον κ. Γιαννίτση.

Θυμίζω ότι δίναμε μάχη ως Ν.Δ. κατά τις ρυθμίσεις Γιαννίτση. Τα ξεχάσατε μετά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Μετά από τον μεγάλο τζόγο και την καταστροφή του Σημίτη και του Γιαννίτση ήρθε η εποχή του PSI. Ποιος την έκανε; Εσείς συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτά οδήγησαν στην τραγική κατάσταση. Υπάρχουν ταμεία που δεν συμφώνησαν και παράνομα ο διοικητής της ΤτΕ συμφώνησε και στο δικό τους κούρεμα.

Κάνατε 11 με 12 περικοπές στις συντάξεις. Το 2050 ένας στους δύο πολίτες θα είναι άνω των 60 ετών.

Ένα μεγάλο πρόβλημα δεν λύνεται σαν γόρδιος δεσμός.

Ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σ’ εκείνους που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι σήμερα.

Δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι. Η άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό είναι επιτακτική ανάγκη.

Το θυμάστε το email Χαρδούβελη; Σας το καταθέτω γιατί το έχετε ξεχάσει, για να δείτε τι λέει για τα ασφαλιστικά.

Μιλάει για αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης, στο θέμα του ασφαλιστικού ζητάει παραμετρικές αλλαγές, δηλαδή όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης.

Από δω και πέρα πρέπει το κράτος να εγγυηθεί τις συντάξεις. Να μην ενδιαφέρεται μόνο για την ελλειμματικότητα των Ταμείων όπως ο 3863 και όχι για την Εθνική Σύνταξη που φέρνει αυτό το σχέδιο.

Βεβαίως και οι πραγματικοί αγρότες πρέπει να έχουν φορολογικές

Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τους γυναικολόγους βαμβακοποιούς, τους εισοδηματίες και παράλληλα αγρότες οι οποίοι αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια να έχουν τα δικαιώματα των αγροτών και να τα στερούν από τους κανονικούς αγρότες.

Τα λεμόνια μας είναι πάνω στα δέντρα και δεν τα μαζεύει κανείς, βρίσκεις μόνο λεμόνια Αργεντινής. Γιατί; Γιατί δεν ανήκουν σε πραγματικούς αγρότες. Κάθονται στο καφενείο και λαμβάνουν την επιδότηση.

Να κοπούν οι επιδοτήσεις από εκείνους που ασχολούνται κατά δεύτερο επάγγελμα.

Δεν γίνεται κάθε βράδυ να φεύγουν χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό και να μην υπάρχει καμιά φορολόγηση.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα της μαύρης εργασίας και ειδικά που προέρχεται από αλλοδαπούς. Είναι και άλλοι που επωφελούνται μέσω της μαύρης εργασίας για να βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό. Όποιος στέλνει χρήματα στο εξωτερικό που τα δουλεύει εδώ να έχει και πιστοποιητικό εργασίας.

Πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση και εμείς θα προτείνουμε ανεξάρτητο φορέα εποπτείας μεταβολών.

πρέπει να βρεθούμε στο τραπέζι του ΠτΔ και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να βρούμε μία λύση. εμείς σαν ΑΝΕΛ καταθέτουμε τις προτάσεις μας».

 Photo: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ