Χωρίς συμφωνία στο Brussels Group στις Βρυξέλλες θα επιστρέψει η ελληνική αποστολή στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters λίγα λεπτά το επιβεβαιώσουν και οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ναι μεν υπήρχε σημαντική γεφύρωση αλλά τελικά δεν κατέληξε σε συμφωνία και πρέπει η διαδικασία να συνεχιστεί στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

Επίσης, αύριο θα γίνει το Euroworking Group το οποίο θα είναι αυτό που εκτιμάται ότι θα καθορίσει εάν και πότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, τόνισαν πως οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση αλλά και την λεπτομερή τεκμηρίωσή δίνοντας στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που έγιναν.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα. Αύριο , λοιπόν, Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για παραγωγικές έως τώρα συζητήσεις επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο στην ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης που θα ετοιμάζεται συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Η Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε επίσης ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν.