Καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου από την ΕΜΥ. Μετά το κλίμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα, οι μέρες ηλιοφάνειας επιστρέφουν με τους ανέμους, ωστόσο, να είναι ελαφρώς ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Αττική

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 Μποφώρ, αλλά στα ανατολικά και νότια του νομού η ένταση τους θα φτάσει τα 6 με 7 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με περιορισμένες νεφώσεις ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 20 βαθμούς, αλλά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφώρ.

Νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο

Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 ως 4 Μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο όμως κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Εύβοια και την Ανατολική Στερεά, θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειο, βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφώρ και στα Ανατολικά η ένταση τους θα φτάσει και τα 7 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Αυξημένες νεφώσεις στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο9 15 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές και σποραδικές βροχές στο Καστελόριζο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφώρ και η θερμοκρασία από 13 ως 23 βαθμούς.