Κάλεσμα στις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών να ενισχύσουν τα χαμηλά εισοδήματα και να μειώσουν την ανισότητα έστειλε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στον Καναδά η Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, επισήμανε χαρακτηριστικά «η παγκοσμιοποίηση πρέπει να δουλεύει για όλους».

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στις βιομηχανικές χώρες εξαιτίας της ανισότητας στον πλούτο, στο εισόδημα και στις ευκαιρίες.

Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη να μοιραστούν καλύτερα «τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης ώστε οι άνθρωποι να μην νιώθουν ότι αποτελούν μέρος ενός συστήματος που δεν είναι με το μέρος τους».

Να τονίσουμε πως, ο τίτλος της ομιλίας της Λαγκάρντ ήταν «Κάνοντας την παγκοσμιοποίηση να δουλεύει για όλους».

«Το μέγεθος του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού ουσιαστικά διπλασιάστηκε, ασκώντας καθοδική πίεση στους μισθούς, ιδίως στους εργαζόμενους χαμηλής εξειδίκευσης στις αναπτυγμένες οικονομίας. Ορισμένες τοπικές αγορές εργασίας αντιμετώπισαν βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις από τον ανταγωνισμό από το εξωτερικό» επισήμανε στο κλείσιμο της ομιλίας της η Επικεφαλής του ΔΝΤ.