Δεν του έδωσε ευθέως εντολή αλλά “υπέδειξε” στον James Comey να σταματήσει την έρευνα για τις επαφές με τη Ρωσία ο Trump, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του FBI στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

Ο James Comey εξέφρασε την άποψη πως η Κυβέρνηση Trump είπε ψέματα με στόχο να δυσφημίσει τόσο τον ίδιο όσο και το FBI, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει αμφιβολία ότι υπήρξε ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο πρώην επικεφαλής του FBI δήλωσε πεπεισμένος πως δεν άλλαξαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των εκλογών, αφήνοντας αιχμές ότι οι όποιες παρεμβάσεις απ’ τη Ρωσία έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με στόχο να επηρεαστεί η κοινή γνώμη.

Ο ίδιος τόνισε πως το FBI ήταν πάντα ισχυρό, ανεξάρτητο και ειλικρινές σχετικά με τις επαφές του επιτελείου του Trump με Ρώσους αξιωματούχους.

«Δεν μου ζήτησε ευθέως να σταματήσω την έρευνα για τη Ρωσία», ξεκαθάρισε ο James Comey αναφερόμενος στον Trump, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Αμερικανός Πρόεδρος επιχείρησε να παρεμποδίσει με άλλους τρόπους τη Δικαιοσύνη.

Το εξέλαβα ως υπόδειξη. Πρόκειται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το εξέλαβα ως υπόδειξη

Μάλιστα, κατά τον ίδιο οι συνομιλίες του με τον Trump για το εν λόγω ζήτημα ήταν ιδιαίτερα «ενοχλητικές».

Από τη μεριά του, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να απαντήσει στις δηλώσεις του James Comey. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Sarah Huckabee ανέφερε «άτυπα» πως ο Donald Trump δεν είναι ψεύτης.

Μάλιστα, με χιουμοριστική διάθεση είπε πως θα «ξεψαχνίσει» το γραφείο του για μηχανήματα καταγραφής ομιλίας, ενώ δήλωσε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος αγνοεί παντελώς τα όσα κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του FBI.

Photo: AP