«Ήθελα να σκοτώσω ένστολους λευκούς» λέει ένας από τους δράστες στο Ντάλας ο οποίος έχει συλληφθεί από τις αρχές. Ο ίδιος δήλωσε ότι έδρασε μόνος του την ίδια στιγμή που εξτρεμιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα της ανάληψης. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο ένας εκ των δραστων εχει αναγνωριστεί.

Ότι ήταν οργισμένος για τους θανάτους των Αφροαμερικανών από τις σφαίρες των αστυνομικών δήλωσε ένας εκ των δραστών της ένοπλης επίθεσης σε αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Συγκεκριμένα ο ύποπτος σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας, David Brown, δήλωσε στις Αρχές «Ήθελα να σκοτώσω ένστολους λευκούς» και υποστήριξε ότι έδρασε μόνος και χωρίς να ανήκει σε κάποια οργάνωση. Ο κ. Brown δήλωσε πως ο ύποπτος «ήταν διαυγής. Εξέφρασε την οργή του» και «είπε ότι ήταν αναστατωμένος για το ότι οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία,  και ήταν αναστατωμένος από τα πρόσφατα γεγονότα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας, David Brown, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, πως δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του υπόπτου καθώς η ποινική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ύποπτο να έχει αυτοκτονήσει δεν έχουν κάποια βάση.

«Έχασε τη ζωή του από την έκρηξη μίας βόμβας» η οποία βρισκόταν πάνω σ’ ένα ρομπότ και ενεργοποιήθηκε μετά από μια αντιπαράθεση μεταξύ του υπόπτου και της αστυνομίας που κράτησε για ώρες συμπλήρωσε ο ίδιος.

25χρονος από προάστιο του Ντάλας ο ένας από τους δράστες

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News, ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, αναγνωρίστηκε ως ο Μάικα Τζόνσον, ένας 25χρονος από το Μεσκίτ, προάστιο του Ντάλας.

Ο 25χρονος φέρεται πως είναι ο δράστης που έχασε τη ζωή του ενώ είχε οχυρωθεί σ’ ένα κτίριο της πόλης.

Εξτρεμιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας ανέλαβε μέσω facebook η εξτρεμιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των μαύρων «BPPO» (Black Power Political Organization) με έδρα το Τέξας.

Στην ανάρτηση της η οργάνωση υποστηρίζει ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών με ελεύθερους σκοπευτές, μετά και τον θανατηφόρο τραυματισμό δυο μαύρων πολιτών από όργανα της τάξης τις τελευταίες ημέρες και υπογράμμισε πως σχεδιάζει νέες επιθέσεις στο προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί πως η σελίδα της εξτρεμιστικής οργάνωσης λίγο μετά την ανάρτηση τους «κατέβηκε» από το ίδιο το facebook.

dallasbb2

Η ανάρτηση έλεγε:

«# BlackPower! # BlackKnights! Σκοπευτές-εκτελεστές σκότωσαν πέντε αστυνομικούς! Και ακόμα περισσότεροι θα δολοφονηθούν στις επόμενες μέρες! Σας αρέσει το έργο των εκτελεστών μας; Πάρτε το δικό σας όπλο και ενταχθείτε μαζί με χιλιάδες άλλους σκοπευτές-εκτελεστές παγκοσμίως στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση!»