Ήταν πραγματικός ο κίνδυνος του Grexit, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε ενόψει του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για τον ίδιο, ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος, αλλά ακόμα υπάρχουν δυσκολίες λόγω του ασφαλιστικού. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει αισιοδοξος.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Παρασκευόπουλου:

«Ο ένας χρόνος που πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Ο λόγος ήταν ότι η χώρα έπρεπε όχι μόνο να ξεπεράσει δυσκολίες στο εσωτερικό της, αλλά κυρίως επειδή έπρεπε να ξεπεράσει τον κίνδυνο του Grexit. Κατά τη δική μου εκτίμηση ο κίνδυνος αυτός ήταν πραγματικός και πολύ βαρύς γιατί η χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την έξοδο της από την Ευρωζώνη και από οικονομική και από κοινωνική άποψη. Αυτή τη στιγμή, όπως έχει φανεί, έχουμε περάσει τον κάβο, αλλά, ωστόσο, η δυσκολία υπάρχει. Είναι μπροστά μας το Ασφαλιστικό, το οποίο είναι πολύ δύσκολη καμπή, και η οποία φαίνεται ότι είναι και κρίσιμη για την αξιολόγηση μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο, αν και είναι πολύ δύσκολος και πολύ επικίνδυνος, και στη συνέχεια θα έρθει σιγά- σιγά η ανάπτυξη, οπότε νομίζω η βελτίωση του ψυχολογικού κλίματος που θα υπάρξει θα μπορέσει να βοηθήσει σε όλους τους τομείς».