Εδώ και πολλά χρόνια όλοι πιστεύουμε ότι τα ζυμαρικά δεν είναι και η νούμερο ένα τροφή για να αδυνατίσεις. Το αντίθετο μάλιστα: Πολλά προγράμματα διατροφής αφήνουν απ’ έξω τα ζυμαρικά καθώς υπάρξει η πεποίθηση πως παχαίνουν.

Όμως τώρα Ιταλοί ερευνητές προτείνουν ότι τα ζυμαρικά όχι μόνο δεν σε παχαίνουν αλλά σε βοηθούν να χάσεις και βάρος!

Στην έρευνα συμμετείχαν 23.000 άτομα και διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν ζυμαρικά είχαν καλύτερη διαχείριση του σωματικού τους βάρους. Ειδικότερα, οι άνθρωποι που έτρωγαν ζυμαρικά σε τακτική βάση παρουσίαση μειωμένο δείκτη μάζας σώματος και μικρότερη περιφέρεια μέσης.

Ο Γιώργος Πούνης, επικεφαλής της έρευνας, σχολίασε σχετικά: Αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, τα ζυμαρικά δεν σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους», ενώ άλλη ερευνήτρια συμπλήρωσε: «Ο πολύς κόσμος θεωρεί τα ζυμαρικά ακατάλληλα για απώλεια βάρους. Έτσι, ορισμένοι τα κόβουν τελείως από τη διατροφή τους. Όμως η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή δεν είναι σωστή αντίληψη».

Συνεπώς, οι επιστήμονες προτείνουν ανεπιφύλακτα την κατανάλωση ζυμαρικών αλλά πάντα με μέτρο. Επίσης καλό θα ήταν η σάλτσα που τα συνοδεύει να μην είναι παχυντική διότι μετά θα υπάρξουν τα αντίθετα απ’ τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Photo: Getty