Συνεχίζεται η αναζήτηση του οδηγού του βαν, που σκόρπισε τον θάνατο στη Βαρκελώνη, καθώς ο ίδιος δεν περιλαμβάνεται στους τρομοκράτες οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς, όπως υποστήριζαν ισπανικά δημοσιεύματα. Οι Αρχές ταυτοποίησαν τους πέντε νεκρούς δράστες, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Και οι πέντε νεκροί ύποπτοι είναι Μαροκινοί. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Omar Hychami, 21, ετών που γεννήθηκε στο Μαρόκο, τους 19χρονους Houssaine Abouyaaqoub και Said Aallaa, τον Mohamed Hychami, 24 ετών, και τον Moussa Oukabir, 17 ετών.

Η Αστυνομία αναζητά τον Younes Abouyaaqoub, 22 ετών, ο οποίος διεφεύγει της σύλληψης και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ήταν ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην “καρδιά” της Βαρκελώνης.

Νωρίτερα, ισπανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο οδηγός του βαν ήταν ο Moussa Oukabir, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ωστόσο, η Αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα αυτή την πληροφορία καθώς θεωρεί ότι ο οδηγός διαφεύγει της σύλληψης.

Τέσσερις δράστες έχουν συλληφθεί, με τους τρεις να είναι Μαροκινοί και ο ένας Ισπανός.  Τρεις από τις συλλήψεις έγιναν στην καταλανική πόλη Ρίπολ και μία στην Αλκάναρ. Οι συλληφθέντες είναι 21, 27, 28 και 34 ετών.

Ο επικεφαλής της καταλανικής Αστυνομίας σημείωσε πως οι έρευνες επικεντρώνονται σ’ ένα σπίτι στο Αλκανάρ, νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, το οποίο επλήγη από μια έκρηξη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι το κτίριο χρησιμοποιείτο για την προετοιμασία επιθέσεων μεγάλης κλίμακας στη Βαρκελώνη, αλλά η έκρηξη ανάγκασε τους δράστες να προχωρήσουν σε πιο «πρόχειρες» επιθέσεις.

Photo: © Reuters