Οι Ισπανοί ενώνουν τις φωνές τους κατά της τρομοκρατίας και φωνάζουν «Δεν φοβάμαι», στον απόηχο των επιθέσεων στην Ισπανία.

Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να πλημμυρίσει η Βαρκελώνη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι θα κρατάνε λουλούδια στα χέρια αλλά και πλακάτ με το βασικό σύνθημα της διαδήλωσης “No tinc por” – «Δεν φοβάμαι», στα καταλανικά, το οποίο θα παρουσιάζεται σε διάφορες γλώσσες.

Σύμφωνα με την δημαρχία, η διαδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια «σύντομη και λιτή» τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

 Να σημειωθεί πως περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν στην πορεία κατά το φόβου χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Cambrils, όπου σημειώθηκε μια δεύτερη επίθεση έπειτα από αυτή στη Las Ramblas της Βαρκελώνης.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζήτησε χθες από «όλο τον κόσμο να συμμετάσχει» στη σημερινή διαδήλωση που διοργανώνεται από την καταλανική κυβέρνηση και τη δημαρχία της Βαρκελώνης μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην πόλη και την Cambrils.

Μαζί με όλη την καταλανική κοινωνία και όλη την Ισπανία θα στείλουμε ξανά ένα μήνυμα ενότητας και καταδίκης της τρομοκρατίας, αλλά και αγάπης προς την πόλη της Βαρκελώνης

Και ο βασιλιάς Φελίπε Στ΄στη διαδήλωση

Για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα το 1975 ο βασιλιάς Φελίπε Στ’ θα είναι ο πρώτος Ισπανός μονάρχης που συμμετέχει σε διαδήλωση!

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου εξήγησε ότι στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται «εκπρόσωποι συλλογικοτήτων οι οποίες από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκαν με τα θύματα»: οι δυνάμεις ασφαλείας, οι διασώστες, κάτοικοι και καταστηματάρχες στη Λας Ράμπλας.