Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Cambrils

LIKE US ON FACEBOOK

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Cambrils, στην Καταλονία της Ισπανίας, σύμφωνα με το “πρακτορείο” Amaq.

Το Ισλαμικό Κράτος που είχε αναλάβει την ευθύνη μόνο για την αιματηρή επίθεση την Πέμπτη με βαν στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, σε ανακοίνωση του το Σάββατο αναφέρει ότι “δύο αποσπάσματα τζιχαντιστών” διέπραξαν τις δύο επιθέσεις που στόχευαν “συγκεντρώσεις των σταυροφόρων”.

Σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα κάποιο στοιχείο που να συνδέει το ISIS με τα δύο χτυπήματα, ωστόσο οι δύο επιθέσεις φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον ίδιο πυρήνα νεαρών ισλαμιστών.

Τη τρομοκρατική επίθεση στην Cambrils διέπραξαν πέντε τρομοκράτες, οι οποίοι έριξαν το όχημά τους σε πεζούς και τραυμάτισαν θανάσιμα μία γυναίκα, προτού το ΙΧ ανατραπεί και έπειτα σκοτωθούν και οι ίδιοι από αστυνομικά πυρά.

Να υπενθυμίσουμε, ότι απ’ την επίθεση εναντίον πλήθους με αυτοκίνητο, η οποία έγινε στα πρότυπα της επίθεσης με το βαν στο κέντρο της Βαρκελώνης, τραυματίστηκαν 6 πολίτες κι ένας αστυνομικός. Οι δύο εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ορισμένοι απ’ τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας της Καταλονίας.

Από την επίθεση στη Βαρκελώνη σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 130. Περίπου 50 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι, οι 12 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι νεκροί και τραυματίες είναι από 35 διαφορετικές εθνικότητες.

Photo: AFP
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved