Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη διχάζει και προκαλεί αντιδράσεις. Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό έχει στο παρελθόν προκαλέσει προβληματισμό για τα εξώφυλλά του κι αυτή τη φορά οι επικρίσεις είναι πολλές.

Στο πρωτοσέλιδο φιγουράρει το σχέδιο με την υπογραφή του σκιτσογράφου Juin, στο οποίο φαινεται ένα μικρό φορτηγάκι να απομακρύνεται, αφού έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς. Ο τίτλος γράφει: «Ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας… ειρήνης».

O βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Stéphane Le Foll, κατέκρινε έντονα το εξώφυλλο, δηλώνοντας:

Το να προκαλείται σύγχυση είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο. Το να λέμε ότι το Ισλάμ στο σύνολό του είναι μια θρησκεία “της ειρήνης”, υπονοώντας μια θρησκεία του θανάτου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Όταν κάποιος είναι δημοσιογράφος, πρέπει να έχει αυτήν την αίσθηση της ευθύνης διότι κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις συγχύσεις

Στο άρθρο του γαλλικού περιοδικού με τίτλο «Όσοι εθελοτυφλούν πήγαν διακοπές», ο διευθυντής έκδοσης Riss γράφει πως «σήμερα, σχεδόν κανείς δεν διερωτάται για τον ρόλο του Ισλάμ στην ιδεολογία του Ντάες. Η πλύση εγκεφάλου κατάφερε να μας κάνει να παραδεχθούμε ότι το “θρησκευτικό ζήτημα” δεν πρέπει να συζητείται».