Κορυφώνεται η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – Αριστερής Πλατφόρμας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Αυτήν τη φορά, η ιστοσελίδα Iskra που πρόσκειται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύοντας θέμα με τίτλο “Από το ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά στο Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”.

Για την Αριστερή Πλατφόρμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια “μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ” που μετέρχεται παλαιών τρόπων για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Ο αρθρογράφος της Αριστερής Πλατφόρμας καταλογίζει στον κ. Τσίπρα “προσπάθεια συναισθηματικού εκβιασμού του αριστερού προοδευτικού κόσμου με το φόβητρο της επιστροφής του παλιού πολιτικού κόσμου και των διαπλεκομένων”. Κάνει μάλιστα έναν παραλληλισμό με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν υποστήριζε ότι ψήφος στον ίδιο, σήμαινε ότι η Δεξιά θα μπει στο χρονοντούλαπο.

Το πλήρες άρθρο στο Iskra

“Πάμε μπροστά, δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο”! Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλαδική σύσκεψη του νέου, μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει τον τόνο στην προεκλογική του εκστρατεία. Μια προσπάθεια συναισθηματικού εκβιασμού του αριστερού και προοδευτικού κόσμου με το φόβητρο της επιστροφής του παλιού πολιτικού κόσμου και των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσφεύγει στον φόβο του “παλιού” γιατί δεν του έχει απομείνει πλέον, μετά τη μνημονιακή του στροφή, κανένα θετικό όραμα για το μέλλον του ελληνικού λαού. Απόδειξη το “σχέδιο προγράμματος” του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιοποιήθηκε χθες. Εξήντα οκτώ πυκνογραμμένες σελίδες προσπαθούν μάταια να πείσουν τον πολίτη ότι το τρίτο μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα είναι… “καλύτερο” (!) από τα προηγούμενα. Κι ότι, παρά το μνημόνιο, η διατήρηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ στα κυβερνητικά έδρανα είναι εγγύηση για προοδευτικά μέτρα που θα το “μαλακώνουν” και θα το “αντισταθμίζουν”. Αλήθεια, τι διαφορετικό μας έλεγε η ΔΗΜΑΡ για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της σε μνημονιακή κυβέρνηση;

Ακόμη χειρότερα, ο Αλέξης Τσίπρας επιστρατεύει το σκιάχτρο της “δεξιάς παλινόρθωσης”, που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά τη δεξιά στροφή του, για να λεηλατήσει την Αριστερά. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν… τραγωδία στο τετράγωνο! Από το “ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά” στο “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”. Κι αυτή τη φορά, το δίλημμα δεν μεταφράζεται σε αυτή ή την άλλη μορφή καπιταλιστικής διαχείρισης, αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο: σε αυτή ή την άλλη μορφή μνημονιακής καταστροφής.

Ας μην ψάχνουν για αφελείς. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά τους είναι αν συνεχιστεί ο μνημονιακός κατήφορος ή αν ανοίξει ένας καινούργιος, ελπιδοφόρος δρόμος ανατροπής.

Γνωρίζουν ότι αυτοί που φωνάζουν, σαν τον ψεύτη βοσκό, για την απειλή του “παλιού πολιτικού κόσμου”, είναι εκείνοι ακριβώς που συγκυβερνούν άτυπα μαζί του για το πέρασμα των μνημονιακών νόμων. Κι ότι αύριο μπορεί να συγκυβερνούν και επίσημα- άλλωστε η “υπηρεσιακή” κυβέρνηση αποτελεί το πρόπλασμα μιας τέτοιας συνεργασίας. Γνωρίζουν ακόμη ότι όσοι κινδυνολογούν για τα “διαπλεκόμενα” είναι ακριβώς εκείνοι που απολαμβάνουν όψιμα της υποστήριξής τους, μέσα από μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ποιους θεωρεί σήμερα τους κύριους εχθρούς του. Σαν άλλος Προμηθέας Δεσμώτης, δήλωσε ότι “του έτρωγαν το συκώτι” όχι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Ντάιζελμπλουμ, αλλά ο… Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου και οι σύντροφοί του!!!

Ο Προμηθέας δεν δίστασε να κηρύξει ανυπακοή στους θεούς για να δώσει τη φωτιά στους ανθρώπους. Αλίμονο σ’ αυτούς που νοιώθουν “απελευθερωμένοι” όταν υποτάσσονται στους σύγχρονους “θεούς” των αγορών για να αφήσουν στους ανθρώπους μόνο τη στάχτη των ελπίδων και των οραμάτων τους.