Φυσικά ξέρεις ότι αυτά που καταναλώνεις στην περίοδο της εγκυμοσύνης σου περνούν αυτομάτως στο παιδί που μεγαλώνει μέσα σου. Έτσι, αν βιώνεις πρόβλημα κατάθλιψης και παίρνεις αντικαταθλιπτικά το παιδί που θα γεννήσεις θα εμφανίζει στην διάρκεια της ζωής του μεγαλύτερα ποσοστά άγχους.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήλθε πρόσφατα μάλιστα, από μια ομάδα Νορβηγών επιστημόνων τονίστηκε ότι οι μητέρες των οποίων πήραν αντικαταθλιπτικά ενώ ήταν έγκυες μετέφεραν το πρόβλημα στο παιδί τους.

Η ομάδα επιστημόνων από τη Νορβηγία που ανέλαβε να κάνει την εν λόγω έρευνα βρήκε ακόμη, ότι η κατάθλιψη που δεν αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη θεραπεία σχετίζεται άμεσα και με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά.

Πώς έφτασαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα για τα αντικαταθλιπτικά οι επιστήμονες;

Για να φτάσουν οι ερευνητές στο συγκεκριμένο συμπέρασμα για το τι συμβαίνει όταν είσαι έγκυος και παίρνεις αντικαταθλιπτικά εξέτασαν πάνω από 20.000 ζευγάρια αδέρφια.

Στην αρχή οι επιστήμονες έκαναν ερωτήσεις στις μητέρες για την περίοδο που είχαν στην κοιλιά τους τα παιδιά τους και στην συνέχεια εξέτασαν την ψυχική υγεία των παιδιών εστιάζοντας στις κρίσεις άγχους.

Αφού στην συνέχεια σύγκριναν τις απαντήσεις και τα δεδομένα που έλαβαν έφτασαν στο συμπεράσματα ότι οι μητέρες που έκαναν χρήση αντικαταθλιπτικών δημιούργησαν παιδιά με πολύ άγχος που αργότερα θα έπρεπε να ακολουθήσουν ειδική αγωγή.