Μπορεί τόσο καιρό όλοι να ξέρουμε ότι μια διατροφή βασισμένη στα φρούτα και τα λαχανικά είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον σε σύγκριση με μια διατροφή βασισμένη στο κρέας, οι επιστήμονες όμως έρχονται να μας ανατρέψουν ακόμα κι αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η χορτοφαγική διατροφή έχει πολύ περισσότερες επιδράσεις στην κλιματική αλλαγή σε σύγκριση με μια διατροφή που περιλαμβάνει κρέας.

Το να τρώει κανείς μαρούλι, προτείνουν οι ερευνητές, είναι τρεις φορές χειρότερο για τις εκπομπές αερίου απ’ ό, τι το να τρώει κανείς μπέικον.

Ακόμα η μελιτζάνα, το σέλινο και τα αγγούρια είναι χειρότερα σε σύγκριση με την κατανάλωση χοιρινού ή κοτόπουλου.

Η κατανάλωση των λεγόμενων υγιεινών τροφών, όπως λαχανικά φρούτα, γαλακτοκομικά και θαλασσινά, αυξάνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγων της χρήσης ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή τους (38%), της αυξημένης χρήσης του νερού αλλά και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ωστόσο, οι επιστήμονες προτείνουν ότι υπάρχουν πολλές χορτοφαγικές τροφές που βλάπτουν λιγότερο απ’ ό, τι η κατανάλωση κρέατος το περιβάλλον, όπως είναι τα φασόλια, τα καρύδια και τα δημητριακά.