Μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σχολείο στη Σουηδία, οδήγησε σε εκτεταμένη πυρκαγιά σε κτίριο του σχολικού συγκροτήματος, προκαλώντας πανικό στους μαθητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο γυμνασίου στην πόλη Karlstad, της Σουηδίας, οδήγησε στην εκδήλωση πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται θύματα, ενώ οι αρχές ασφαλείας έχουν εκκενώσει το σχολικό συγκρότημα.

Υπεύθυνη των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, δήλωσε στην εφημερίδα Expressen, πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που μπορούσε να ακουστεί από μεγάλη απόσταση από το σχολείο. Λίγο μετά την έκρηξη, κατέφτασαν στο σημείο, ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν το κτίριο και να οδηγήσουν τους μαθητές σε ασφαλές σημείο.

Ένας από τους καθηγητές, που βρισκόταν στο κτίριο του γυμνασίου, τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως η έκρηξη είναι πολύ πιθανό να να προήλθε από το χώρο του γυμναστηρίου, του γυμνασίου: “Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος, από το γυμναστήριο, σαν έκρηξη βόμβας”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα. Άγνωστη παραμένει και η αιτία της έκρηξης.