Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στην Αν. Αττική, το οποίο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μέσα σε χαράδρα κοντά στο Μικροχώρι.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στην αναχαίτιση του κυρίου μετώπου της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που μαίνεται μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Σταυρούλα Μαλλίρη, σημείωσε πως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, δίνουν μάχη να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Στο συγκεκριμένο σημείο η πυρκαγιά μαίνεται απ’ το βράδυ, ενώ κάποια στιγμή πέρασε το δρόμο προς Καπανδρίτι, όμως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν μέσα στη χαράδρα.

Στόχος είναι να οριοθετηθεί η πυρκαγιά για να μην πάρει νέες διαστάσεις εάν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Για αύριο, Τετάρτη, αναμένεται μελτέμι, το οποίο θα είναι έντονο στη Βορειοανατολική Αττική.

Για το υπόλοιπο τμήμα της φωτιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στις μεγάλες αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Καλάμου, ενώ η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό είναι ελαφρώς βελτιωμένη,

Στην περιοχή επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες και τέσσερα μηχανήματα έργου.

Τέλος, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.