Ότι οι τζιχαντιστές τρέπονται σε φυγή από τις ρώσικες επιδρομές τονίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today σε λιγότερο από μία μέρα έχουν χτυπηθεί  49 στόχοι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Συγκεκριμένα, έχουν πληγεί στόχοι τους στο Χαλέπι, στη Δαμασκό, στη Χάμα, στο Ιντλίμπ και στη Λαττάκεια.

Στην δήλωση του το ρώσικο υπουργείο επισήμανε ότι όλα, όμως,  τα αεροσκάφη κατάφεραν να επιστρέψουν με επιτυχία και χωρίς καμία απώλεια στην αεροπορική τους βάση Χμειμίμ που βρίσκεται στην Λαττάκεια.

Τα ρώσικα αεροσκάφη κατάφεραν να χτυπήσουν δύο από τα κύρια  στρατηγεία που υπήρχαν στην περιοχή, τρεις αποθήκες στις οποίες υπήρχαν πυρομαχικά, δύο καταφύγια που είναι υπόγεια αλλά και  32 θέσεις βολής που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας;

Στοχευμένες επιδρομές από τις ρωσικές δυνάμεις στη Δαμασκό είχαν ως αποτέλεσμα τις ριζικές αλλαγές της κατάστασης στην περιοχή. Οι ομάδες μαχητών του ΙΚ έχουν υποστεί συνέπειες και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους μαζικά.