Υπονοούμενα άφησαν οι Ζ. Κωνσταντοπούλου και Ρ. Μακρή για υπόγειες συναλλαγές της κυβέρνησης με δημοσιογραφικό όμιλο. Οι υπαινιγμοί έγιναν κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που αναβλήθηκε, ωστόσο, λόγο έλλειψης απαρτίας.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ανοιχτά λέγοντας ότι “Από καιρό ήταν έτοιμοι κάποιοι να πατήσουν το κουμπί γυρνώντας σελίδα και από ελπιδοφόρα δύναμη που ήμασταν να γίνουν το πιο ζοφερό παρόν”.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας πως “Ας ευχηθούμε η επόμενη Βουλή να είναι μια αντιμνημονιακή και λαϊκή Βουλή”.

Η Ρ. Μακρή φάνηκε προβληματισμένη με την κυβερνητική απόφαση της 20ης Αυγούστου με την οποία δόθηκαν 600.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής.

“Στις 20 Αυγούστου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής και σήμερα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια για τον κ. Αλέξη Τσίπρα από τις εφημερίδες του κ. Ψυχάρη που συνδέεται με το Μέγαρο Μουσικής. Προκαλεί υποψίες να εκχωρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία”.

Κατηγόρησε επίσης τόσο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των υπολοίπων κομμάτων, για σύμπραξη στην μεθόδευση του Μεγάρου Μαξίμου να ακυρώσει την Βουλή γι αυτό και ζήτησε να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις.

Η ΠτΒ στη συνέχεια ευχήθηκε να μην επιβεβαιωθούν τα όσα υπονοεί η κ. Μακρή, λέγοντας, ωστόσο, πως “προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι για δεύτερη φορά σε έντυπα του κ. Ψυχάρη διαλαμβάνεται προειδοποίηση πως ο κ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens”.

Τέλος, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: “Κάποιοι να μην συρρικνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην σκιά της κυβέρνησης και του Μαξίμου που απλώνει βαριά το τελευταίο διάστημα. Μόνο θλίψη προκαλεί ότι από προσποιούμενους ότι εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως σύνολο επιχειρείται η ματαίωση δύο σημαντικών συζητήσεων στην Ολομέλεια: του χρέους και των γερμανικών αποζημιώσεων”.