«Η μεταναστευτική κρίση υπάρχει κίνδυνος να αμαυρώσει την εικόνα της Ευρώπης» τόνισε σε συνέντευξη του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργάγιο, ο οποίος μάλιστα, έκανε έκκληση να αναληφθούν σημαντικές προσπάθειες για την επίλυσή της.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο κ. Μαργάγιο εξήγησε ότι: «από δεοντολογικής και πρακτικής πλευράς, για να μην αμαυρωθεί η εικόνα της Ευρώπης, και συνεπώς να ευνοηθεί ο εξτρεμισμός, πρέπει να καταβάλουμε τις μέγιστες προσπάθειες».

«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποδεχθεί  η χώρα μου τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, να τους προσφέρει στέγη και κοινωνικές υπηρεσίες» επισήμανε.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Ζαρίφ ο οποίος υπενθύμισε την άποψη της χώρας του για το θέμα, δηλαδή ότι: «το πρόβλημα της Συρίας πρέπει να διευθετηθεί με πολιτικά μέσα. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση».

Αναφερόμενος στον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο κ.Ζαρίφ σημείωσε ότι: «μόνο ο συριακός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει» και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτοί που έθεσαν όρους τα δύο ή τρία τελευταία χρόνια σχετικά με τον Σύρο πρόεδρο ευθύνονται για τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία και για το αίμα που χύνεται στη χώρα».

Τέλος ο υπουργός της Ισπανίας, κ.Μαργάγιο τάχθηκε υπέρ του «διαλόγου» στη Συρία προκειμένου να βρεθεί «μια λογική λύση».