ΗΠΑ: Σε κατάσταση συναγερμού το Charlottesville – Δύο τραυματίες σε πορεία εθνικιστών | Video

LIKE US ON FACEBOOK

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε από τις αρχές το Charlottesville στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, έπειτα από επεισόδια σε πορεία εθνικιστών.

Η συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων αναμένεται στο συλλαλητήριο της «Unite the Right» εναντίον των σχεδίων απομάκρυνσης του αγάλματος του στρατηγού του Εμφύλιου Robert E Lee, ο οποίος ήταν υπέρ της δουλείας.

Σύμφωνα με αναφορές του BBC, στην πόλη ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ακροδεξιών ομάδων και των ομάδων αντι-διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν απέναντι τους. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.

Όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μέλη ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων, στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Associated Press. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών.

Στη χρήση χημικών προχώρησε η τοπική αστυνομία με σκοπό να εμποδίσει τη σύγκρουση των δύο πλευρών, ενώ η ίδια ανέφερε ότι έκανε και συλλήψεις, μετά τη παράνομη κήρυξη των συναθροίσεων, στο Emancipation Park.

Ανταποκριτής του BBC στο Charlottesville δηλώνει ότι η αστυνομία δεν έχει καταφέρει ακόμη να σταματήσει τις συγκρούσεις, που χαρακτηρίζει «εξαιρετικά βίαιες» μεταξύ των διαδηλωτών.

Μία ομάδα διαδηλωτών με το σύνθημα «White Lives Matter», πραγματοποίησαν πορεία τη Παρασκευή μπροστά από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, μία πορεία που ο δήμαρχος του Charlottesville καταδίκασε χαρακτηρίζοντάς την «παρέλαση μίσους».

Το μίσος για τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στο Charlottesville έσπευσε να καταδικάσει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

Πρέπει ΟΛΟΙ μας να ενωθούμε και να καταδικάσουμε όλα όσα αντιπροσωπεύει το μίσος. Δεν υπάρχει θέσει στην Αμερική για αυτού του είδους τα βίαια επεισόδια

Photo: AP/Steve Helber
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved