ΗΠΑ: Επιτυχής η δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος

LIKE US ON FACEBOOK

Επιτυχής ήταν η δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, μετά από τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Το «THAAD» είναι σχεδιασμένο για την προστασία της αμερικανικής επικράτειας εναντίον πυραυλικών απειλών. Στον Ειρηνικό Ωκεανό πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική κατάρριψη του πυραύλου – στόχου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το Σάββατο, το καθεστώς της Πιόνγιανγκ επιβεβαίωσε  τη δεύτερη εκτόξευση ενός ICBM, η δοκιμή της οποίας είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ.

Σε αντίποινα οι ΗΠΑ προχώρησαν στην εκτόξευση δύο βομβαρδιστικών Β-1Β πάνω απ’ την κορεατική χερσόνησο μετά την εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Γκουάμ. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης μαχητικά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο επείγουσα απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Αν απαιτηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με ταχεία, θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ, στον χρόνο και τον τόπο της επιλογής μας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved