Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άτομα.

Προς το παρόν τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για σκόπιμη ενέργεια, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για σύνδεση με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, κατά την έρευνα που γίνεται στο σημείο βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με χύτρα ταχύτητας, η οποία είχε συνδεθεί με καλώδια με κινητό τηλέφωνο.

Λίγο αργότερα στην 7η Λεωφόρο βρέθηκε και δεύτερη παγιδευμένη χύτρα που μοιάζει μ’ αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Ο δήμαρχος κατά τις δηλώσεις του τόνισε ότι η έκρηξη δεν φέρεται εκ πρώτης όψεως να συνδέεται με άλλη έκρηξη που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη ήταν δυνατή και ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος.

Τονίζεται ότι το Τσέλσι είναι ιδιαίτερα φημισμένη συνοικία του Μανχάταν, η οποία μαζεύει πολύ κόσμο λόγω του πλήθους εστιατορίων και μπαρ που έχει.

 

Ενημερώθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

Σύμφωνα με αξιωματούχου του Λευκού Οίκου:

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος παρευρισκόταν σε δείπνο με γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον, έχει ενημερωθεί για την έκρηξη στην Πόλη της Νέας Υόρκης, τα αίτια της οποίας παραμένουν υπό διερεύνηση. Ο πρόεδρος θα ενημερωθεί για τα νεότερα στοιχεία μόλις υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες

Βίντεο που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείς στην περιοχή δείχνουν τον πανικό που επικράτησε και αναρτήθηκαν ήδη στο twitter: