Άνδρες της παρέας που αγαπάτε τα γένια, αλλά και κορίτσια που έχετε αδυναμία στους μουσάτους, σας έχουμε καλά νέα: Σύμφωνα με νέα έρευνα οι μουσάτοι είναι καλύτεροι σύντροφοι!

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Evolutionary Biology, διαπιστώνει ότι οι άνδρες, οι οποίοι «πνίγονται» στα γένια τους είναι πιο πιθανό να έχουν μακροχρόνιες σχέσεις σε σύγκριση με εκείνους οι οποίοι προτιμούν το ξυρισμένο look.

Πώς; Γιατί; Φυσικά και σου γεννήθηκαν αυτές οι απορίες, οι οποίες, όμως, έχουν απάντηση!

Η γενειάδα, κατά τους ερευνητές, είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό το οποίο ξεχωρίζει τον ανδρισμό απ’ την θηλυκότητα και κάνει τους άνδρες περισσότερο ελκυστικούς.

Αν προσθέσεις σ’ αυτό το γεγονός ότι τα πλούσια γένια είναι σημάδι υψηλής τεστοστερόνης και η τεστοστερόνη υποδεικνύει ωριμότητα, γιατί αναρωτιέσαι ακόμα;

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι άνδρες οι οποίοι έχουν ένα άψογο πρόσωπο και πιγούνι, δηλαδή δεν χρειάζεται να το καλύψουν με γενειάδα, οδηγούνται συχνά σε περιστασιακές σχέσεις και καυτά one night stands εξαιτίας της σύνδεσης που έχουμε κάνει στο μυαλό μας των αρσενικών με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως αναξιόπιστους συντρόφους.

Πάνω από 8.000 γυναίκες κλήθηκαν να αξιολογήσουν άνδρες με μούσια και χωρίς στα πλαίσια της έρευνας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες θεωρούν τους μουσάτους πιο κατάλληλους για γάμο, ενώ εκείνοι με ελάχιστα γένια θεωρούνται πιο αναξιόπιστοι.