Το λένε οι επιστήμονες! Δεν χρειάζεται να ξαναστρώσετε το κρεβάτι σας. Ποτέ. Τουλάχιστον όσοι θέλετε να απομακρύνεται τα ακάρεα από το χώρο που κοιμάστε. Από τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας.

Μπορεί για την ψυχική μας υγεία να είναι καλύτερο ένα κρεβάτι στρωμένο σωστά με τα σεντόνια κολλαριστά και χωρίς καμία πτυχή στα σκεπάσματα, όμως για την φυσική μας κατάσταση και την υγεία μας, οι επιστήμονες κατέληξαν πως πρέπει να το αφήνουμε ξέστρωτο πάντα!

Μ΄αυτόν τον τρόπο τα εκατομμύρια ακάρεα που κάθε βράδυ κοιμούνται αγκαλιά με εμάς, θα πεθάνουν αφού οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν δεν ευνοούν την ύπαρξή τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ακάρεα της σκόνης βρίσκονται παντού και τρέφονται με τα υπολείμματα του ανθρώπινου δέρματος. Παράλληλα είναι υπέυθυνα για πολλές αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα. Αν αναρωτιέστε πόσα από αυτά υπάρχουν πάνω σε ένα κρεβάτι, οι επιστήμονες λένε πως περίπου 1,5 εκατομμύρια ακάρεα ζούνε μαζί μας.

Πως είναι στην όψη;

Πολύ μικρά για να τα εντοπισει ανθρώπινο μάτι. Αόρατα! Αλλά σε ένα μικροσκόπιο… δείχνουν κάπως έτσι.

ακάρεα σκόνης κραβάτι στρώσιμο

Τι λένε οι επιστήμονες;

“Γνωρίζουμε ότι τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη λήψη στο νερό από την ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας μικρούς αδένες στο εξωτερικό του σώματος τους. Κάτι τόσο απλό όσο αφήνοντας ένα κρεβάτι άστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από το στρώμα έτσι τα ακάρεα θα αφυδατωθούν και τελικά θα πεθαίνουν”.