Η γονιμότητα είναι ένα θέμα το οποίο επηρεάζει πολύ τα ζευγάρια στις μέρες μας. Αν σου λέγαμε πως φταίει το σπίτι σου, όχι σαν κτήριο αλλά σαν τοποθεσία, αφού είναι κοντά σε δρόμο με έντονη κίνηση, θα μας πίστευες;

Ακόμα και αν σου φαίνεται περίεργο, οφείλεις να το κάνεις, καθώς το επιβεβαιώνουν οι γιατροί οι οποίοι έκαναν σχετικές έρευνες.

Ναι, λοιπόν, η γονιμότητα επηρεάζεται από τους ρύπους των αυτοκινήτων. Σ΄αυτό το συμπέρασμα έφτασαν επιστήμονες από το Boston University που έκαναν σχετική έρευνα. 

Όπως τόνισαν οι ειδικοί, οι οποίοι ανέλυσαν πάνω από 30.000 περιπτώσεις ατόμων, ακόμα και χαμηλοί να είναι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι παρατηρούνται προβλήματα στην γονιμότητα.

Ενώ, επισήμαναν,  ότι όσοι ζουν στη εξοχή και απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν γονείς.

Οι γιατροί που μετείχαν στην έρευνα υπογράμμισαν πως η ρύπανση κάνει μεγαλύτερο κακό στις γυναίκες, ενώ  με τους άντρες είναι πιο ευγενική.

Τι να κάνεις;

Το ξέρουμε πως δε μπορείς να μετακομίσεις, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε, όσο περισσότερο μπορείς, να μη θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.