Ξεκινώντας από σήμερα θα ακολουθήσουν ημέρες κρίσιμων επαφών και η εκκίνηση έγινε με το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, για το ραντεβού του με την Κριστίν Λαγκάρντ, με την ελπίδα ότι θα «ξεμπλοκάρει» η διαπραγμάτευση.

Δεν θα μπορούσε ο συγχρονισμός να είναι καλύτερος, καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπει ακόμη το διήμερο EuroWorking Group, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα που φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις, αλλά πάνω από όλα την κρίσιμη ημερομηνία της 9ης Απριλίου, όταν και πρέπει η Ελλάδα να καταβάλει δόση 448 εκατομμυρίων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι το ΔΝΤ κρατά έως τώρα την πιο σκληρή στάση στη διαπραγμάτευση, με κύρια «αγκάθια» το δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ζητήματα που βέβαια θα τεθούν στο σημερινό ραντεβού, κατά το οποίο ο κ. Βαρουφάκης θα επιχειρήσει να πείσει την κ. Λαγκάρντ για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να κάνει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένο και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις στην Ευρώπη.