Ημέρα κρίσης για το 1 εκατομμύριο του Σταθάκη. Η υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη για το “ξεχασμένο” 1 εκατομμύριο το 2012 περνάει σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες. Αποφάσεις και για τον Φλαμπουράρη.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα περάσει και ο ίδιος από έλεγχο καθώς είχε δηλώσει πως όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, έπαψε να είναι μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας που είχε. Ωστόσο, στο πόθεν έσχες που παρέδωσε στη Βουλή τον Απρίλιο, φαινόταν να είναι ο βασικός μέτοχος.

Ο Γιώργος Σταθάκης κρίνεται για το 1 εκατομμύριο ευρώ που δεν δήλωσε στην πρώτη του δήλωση ως βουλευτής το 2012, αλλά, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έκανε συμπληρωματική δήλωση και το διόρθωσε.

Την ίδια στιγμή τα πάνω κάτω φέρνουν οι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη για μαύρα ταμεία στην κατασκευαστική του Αλέκου Φλαμπουράρη.

“Από τους ισολογισμούς της εταιρείας προκύπτουν τεράστια ταμειακά διαθέσιμα. Μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι”.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ έχει ζητήσει την παρέμβαση του ΣΔΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή για πόθεν έσχες;

  • Γεώργιος Βαρεμένος, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής
  • Νικήτας Κακλαμάνης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής
  • Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτης
  • Στυλιανός Λεντιδάκης, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
  • Γεώργιος Παντελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
  • Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Photo: Nikos Libertas / SOOC