Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα, Παρασκευή, σ’ ολόκληρη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και από το απόγευμα θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αναμένονται βαθμιαία αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ωριές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις αναμένονται,  οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 και κατά τόπους 32 με 33 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος και από το βράδυ αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.