Μεγάλα είναι τα προβλήματα τα οποία έχει φέρει η κακοκαιρία σ΄ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένας άνδρας 33 ετών αγνοείται στη Ζάκυνθο. Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται σε συναγερμό και έχουν αρχίσει τις έρευνες για την εύρεση του. Την ίδια στιγμή, οι κλήσεις από τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεχώς αυξάνονται.

Αρκετά υπόγεια σπίτια αλλά και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Τονίζεται, πως νωρίς το πρωί της Κυριακής έκλεισαν και σταθμοί του Μετρό οι οποίοι είχαν πλημμυρίσει.

Είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες επιχειρούσαν ολόκληρη την νύχτα. Ενώ η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί 200 κλήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στις 14:00 λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την οδό Πέτρου Ράλλη και στα δυο ρεύματα.Καταστροφές σημειώθηκαν και σε καταστήματα και στο Παγκράτι.

Οι άνδρες των αρμόδιων αρχών βρίσκονται επί ποδός και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου άνδρα που αγνοείται στη Ζάκυνθο. Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα και σημειωθεί ότι εντοπίστηκε ντελαπαρισμένο μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου.

Πρόκειται για τον Γιώργο Ζουπάνο τον οποίο η οικογένεια και οι οικείοι του αναζητούν από το βράδυ του Σαββάτου. Μάλιστα, η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν στο Avant που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Στο σημείο αμέσως έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής η οποία ξεκίνησε τις έρευνες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός άντρας έχει να δώσει σημεία ζωής από τις έντεκα το βράδυ του Σαββάτου, γεγόνος το οποίο ανησύχησε τους οικείους του.

Μεγάλες οι ζημιές σ΄όλη τη χώρα:

Πολλά είναι τα πλημμυρισμένα σπίτια και χωράφια στη Ζάκυνθο, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. 

Η Πυροσβεστική δέχεται συνέχεια κλήσεις. Να τονίσουμε, πως εκτός μάχης έχουν τεθεί δυο οχήματα της πυροσβεστικής λόγω ντελαπαρίσματος σε παρακείμενο τράφο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και των Πηγαδακίων.

Παράλληλα, έρχονται ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ Πάτρας με βάρκες με στόχο να μπορέσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που δεν μπορούν με αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

H κακοκαιρία άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα σε Αττική και Ζάκυνθο