Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, διεθνώς διωκόμενο πρόσωπο στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί της διεύθυνσης Ασφάλειας, συνέλαβαν τον δράστη, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε υποβάλλει αίτημα σύλληψης, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, χρήσης ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου, χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους.

Το χρονικό διάστημα των αδικημάτων που τελέστηκαν στις ΗΠΑ, καταγράφεται από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016.

Ο 27χρονος νεαρός από τη Λετονία, που θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, κατηγορείται ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, που καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, ενώ αποκόμιζε χρηματικά ποσά από πιθανούς αγοραστές. Η έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής αποκαλύπτει ότι η εγκληματική ομάδα απέσπασε με αυτόν τον τρόπο 4.000.000 δολάρια.

Ο τρόπος, σύμφωνα με αμερικάνικες αρχές, που η σπείρα έπειθε τα υποψήφια θύματα- αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς που είχαν ανοίξει τα μέλη της, ήταν η χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας και η μεταφορά των εμβασμάτων σε τρίτες χώρες.