Αιχμές για το ΔΝΤ άφησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε αναφερόμενος στις θέσεις του ΔΝΤ πως «όπου πάει, προτείνει ένα κοστούμι ίδιο νούμερο για όλους».

«Και οι κοινωνικοί εταίροι, οι εργοδότες, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ, έχουν δηλώσει ότι δεν τίθεται για αυτούς καμία ανάγκη αλλαγής του νόμου των ομαδικών απολύσεων» δήλωσε ο Υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη περιγράφοντας το πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Η Κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα της επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων» ξεκαθάρισε ο Υπουργός και σημείωσε αναφερόμενος στη συζήτηση περί ομαδικών απολύσεων: «Ακριβώς γι’ αυτό στηρίζω την πεποίθησή μου ότι θα απομονωθεί το ΔΝΤ ως ακραίος παίκτης στις διαπραγματεύσεις, γιατί δεν διανοούμαι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει κάτι που όλοι οι κοινωνικοί εταίροι και φαντάζομαι όλα τα πολίτικα κόμματα στην Ελλάδα απορρίπτουν».

«Η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να συγκροτήσει ένα εθνικό μέτωπο των κομμάτων. Αυτονόητο είναι. Το κείμενο που συζητάμε με τους κοινωνικούς εταίρους ακριβώς στο τέλος απευθύνει έκκληση στα κόμματα να υιοθετήσουν αυτές τις κοινωνικές θέσεις ως την κοινή εθνική στρατηγική» ανέφερε και είπε:

Αν δεν μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης

Για το ΕΚΑΣ:

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η κατάργησή του ψηφίστηκε το καλοκαίρι και με τις ψήφους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού» και  προανήγγειλε πως «το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθούν μέτρα ανακούφισης για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ».

photo:Nikos Libertas / SOOC