Οι άνθρωποι χωρίζουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλες φορές γιατί βαριούνται, άλλες φορές γιατί δεν τα βρίσκουν  ή ακόμα και γιατί έχει μπει μεταξύ τους ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο τους έχει τραβήξει την προσοχή. Αυτή την φορά δεν θα σου μιλήσουμε γενικότερα για τους χωρισμούς αλλά, θα εστιάσουμε στους λόγους για τους οποίους φεύγουν από μια σχέση οι γυναίκες. Αρκετοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί ανά καιρούς με την γυναικεία ψυχοσύνθεση και έχουν απαριθμήσει τις αιτίες για τις οποίες μια γυναίκα χωρίζει.

Για ποιους λόγους μια γυναίκα χωρίζει;

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Seeking Arrangement και συμμετείχαν 1000 γυναίκες αποδείχθηκε ότι μια γυναίκα χωρίζει κυρίως γιατί δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάτι πιο σοβαρό.  ‘Έχει, συνήθως, άλλες προτεραιότητες και το να κάνει οικογένεια ανήκει στα μακρινά της σχέδια.

Ένα μεγάλο ποσοστών γυναικών που αγγίζει το 67%, θεωρεί ότι τα πράγματα στην σχέση τους έτρεχαν με γρήγορους ρυθμούς και αυτό τις έπνιγε. Μόλις το 45% θα ήθελε ο σύντροφος τους να βγάζει περισσότερα χρήματα αλλά επειδή δεν είναι διατεθειμένες να σπαταλήσουν χρόνο από την ζωή τους αποχωρούν αντί να περιμένουν να βελτιωθούν τα πράγματα.

Το 32% δεν έχει εμπιστοσύνη στον αγαπημένο τους ενώ το 21% θέλει να γνωρίσει και άλλους ερωτικούς συντρόφους οπότε την κάνει με ελαφρά και αρχίζει να ψάχνει. Μόλις το 12% έχει παράλληλη σχέση και απλά ψάχνει την σωστή στιγμή να πει την λέξη χωρίζω στον έναν από τους δύο αλλά, μπερδεύεται και δεν ξέρει ακόμα ποιον να επιλέξει.

Επίσης, στην συγκεκριμένη έρευνα αναφέρθηκε ότι ενώ οι γυναίκες φαίνονται πιο ευαίσθητες στο θέμα των σχέσεων τελικά δεν είναι. Τις περισσότερες φορές λειτουργούν με την λογική και αφήνουν τους συναισθηματισμούς στην άκρη ειδικότερα όταν ξέρουν ότι αυτή τους η σχέση μπορεί να επηρεάσει την ζωή τους και να τους πάει πίσω αντί μπροστά.