Με ιδιαίτερο συμβολισμό θα είναι η επίσκεψη του Macron στην Ελλάδα, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται, εκτός απ’ τη στήριξη που θα δηλώσει ότι έχει η Ελλάδα απ’ τη Γαλλία, να στείλει μήνυμα για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πρακτορείο Reuters σύμβουλος του Emmanuel Macron, ο κεντρώος Πρόεδρος θα προσπαθήσει να στείλει απ’ την Αθήνα μήνυμα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη χώρα μας στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Macron θα συνοδεύεται από Γάλλους επιχειρηματίες, σε μία προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ένας απ’ τους συμβούλους του Γάλλου Προέδρου σημείωσε πως «η ιδέα είναι η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, στην προσπάθειά της για ανάκαμψη».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης, είναι επίσης να τονίσουμε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μεταρρυθμιστεί βαθιά».

Η κρίση αποκάλυψε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες, η Ελλάδα μπορεί να το καταδείξει αυτό. Σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Ο ίδιος Γάλλος αξιωματούχος επισήμανε πως «δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια».