Κάποιες φορές σκέφτεσαι πόσο θα ήθελες να έβρισκες ένα μαγικό λυχνάρι.  Τρίβοντας το, ένα μαγικό τζίνι θα εμφανιζόταν που θα σου πραγματοποιούσε 3 ευχές. «Μακάρι, να γινόταν κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα» , σκέφτεσαι. Έτσι για την ιστορία να ξέρεις ότι  τα τζίνι ανήκουν στην Αραβική και Μουσουλμανική μυθολογία ενώ αναφέρονται πολλές φορές και στο κοράνι. Σύμφωνα λοιπόν, με την αραβική μυθολογία τα τζίνι μπορεί να είναι δαιμονικά ή φιλικά. Εσύ σίγουρα θα ήθελες ένα φιλικό τζίνι.

Και πες ότι το βρήκες το τζίνι, τι ευχές θα έκανες; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Εμείς στο Ipop κάναμε μια δική μας έρευνα και ρωτήσαμε άτομα ηλικίας 20-30, τι ευχές θα έκαναν. Τώρα μπορεί να σκεφτείς ότι τα άτομα που είναι 20 με τα άτομα που είναι 30, σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο άρα και οι ευχές του θα είναι διαφορετικές. Τα αποτελέσματα, όμως, θα σε εκπλήξουν!

Σύμφωνα λοιπόν, με την έρευνα μας, το 95% των ατόμων που ρωτήσαμε είχαν ως πρώτη ευχή την «υγεία». Οι περισσότεροι ζήτησαν να μην αρρωστήσουν ποτέ ή τουλάχιστον να  μην τους τύχει μια σοβαρή ασθένεια. Καλή υγεία λοιπόν, η πρώτη ευχή όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους αγαπημένους τους.

Η δεύτερη ευχή είχε να κάνει με τον εργασιακό τομέα. Τα άτομα μικρότερης ηλικίας ζήτησαν να καταφέρουν να βρουν την δουλειά των ονείρων τους. Άλλοι στην ηλικία των 24 με 28 ζήτησαν να βρουν επιτέλους δουλειά ή να καταφέρουν να κρατήσουν τη δουλειά που έχουν. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ευχήθηκαν να κρατήσουν την δουλειά που έχουν ή να μην μείνουν χωρίς δουλειά για πολύ καιρό. Ένα μικρό ποσοστό απάντησε ότι θα ήθελε να έχει άπειρα λεφτά ώστε να μην χρειαστεί να δουλέψει ποτέ στην ζωή του και εκείνοι και τα παιδιά τους.

Για την τρίτη ευχή, οι απαντήσεις ήταν διάφορες. Κυρίως οι γυναίκες ζήτησαν έναν μεγάλο έρωτα ή να βρουν σύντομα τον κατάλληλο που θα τις οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Οι άντρες στην τρίτη τους ευχή ζήτησαν ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή ένα δικό τους σπίτι, χωρίς όμως την ανάλογη φορολογία. Κάποιοι ανεξαρτήτου γένους, ζήτησαν η ζωή τους να γίνει καλύτερη και μη ακούσουν ξανά τη λέξη κρίση.

Εμείς για να αναλύσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας, μιλήσαμε με έναν ψυχολόγο για να μας πει την άποψη του. Σύμφωνα λοιπόν με τη γνώμη του ψυχολόγου είναι πάρα πολύ λογικό να επιλέγουμε ως πρώτη ευχή την υγεία. Στις μέρες μας μαθαίνουμε ιστορίες για άτομα που πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια, ο έμπολα εμφανίστηκε στη ζωή μας και ο καρκίνος καθημερινά αφαιρεί δεκάδες ζωές. Οπότε είναι φυσικό ο άνθρωπος, με τον φόβο του θανάτου, να εύχεται ότι θα έχει φυσικό θάνατο.

Το θέμα της δουλειάς είναι σημάδι των καιρών. Πριν κάποια χρόνια μπορεί να μην κάναμε αυτή την ευχή. Αλλά σε μια Ελλάδα που η ανεργία είναι στα ύψη και καθημερινά άτομα χάνουν τις δουλειές τους, τότε είναι λογικό να ανησυχούμε για αυτό. Το ότι ακόμα και άτομα μικρής ηλικίας σκέφτονται τόσο έντονα το θέμα της δουλειάς, υποδηλώνει ότι οι νέοι άνθρωποι αναγκάζονται από πολύ να νωρίς να «ωριμάσουν».

Η τελευταία ευχή έχει να κάνει με τον αίσθημα της ολοκλήρωσης. Άτομα που νιώθουν ένα συναισθηματικό κενό έχουν ανάγκη από έναν έρωτα ή μια καλή σχέση. Τα υλικά αγαθά μπορούν να δώσουν το αίσθημα της ικανοποίησης και ενδεχομένως της χαράς. Τέλος, η τελευταία ευχή έχει να κάνει με τα προσωπικά βιώματα κάποιου καθώς επίσης και με επιθυμίες του κάθε ανθρώπου.