Πολλές φορές έχεις ακούσει ότι η ζάχαρη σου κάνει κακό αλλά εσύ συνεχίζεις να την καταναλώνεις. Αν, όμως, είσαι άντρας έχεις έναν ακόμα λόγω να σταματήσεις να τρως ζάχαρη γιατί κάνει κακό στην στύση σου και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί που έχουν κάνει την δική τους έρευνα.
sugar-ipop.gr

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine, η κατανάλωση ζάχαρης δεν κάνει κακό μόνο στην λειτουργιά της καρδιάς σου, στο συκώτι σου αλλά μπορεί να κάνει ακόμα και στην στύση σου ειδικά δεν αν έχεις καταναλώσει πολύ όταν είσαι με νεαρή ηλικία.

Πώς, όμως, απέδειξαν οι ειδικοί ότι η ζάχαρη κάνει κακό στην στύση;

Αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα ποντίκια, όπως δηλαδή και στα περισσότερα πειράματα και να τα χωρίσουν σε ομάδες των δέκα.

Σε μία από τρεις αυτές ομάδες χορήγησαν νερό με περιεκτικότητα 5% σε ζάχαρη, στην δεύτερη νερό με περιεκτικότητα 10% σε ζάχαρη και στην τελευταία ομάδα χορήγησαν σκέτο νερό και περίμεναν να περάσουν 2 μήνες.

Μετά από το πέρασμα αυτών των δύο μηνών, οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης των ποντικιών αλλά αξιολόγησαν επίσης και την στυτική της λειτουργιά.
Sugar-ipop.gr

Οι αναλύσεις που έκαναν έδειξαν ότι τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε νερό με ζάχαρη είχαν αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από τα υπόλοιπα αλλά και μειωμένη ικανότητα επίτευξης στύσης.