Μέχρι στιγμής ήξερες ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία του ατόμου, όπως για παράδειγμα να δημιουργήσουν καρδιοπάθειες. Αυτή την φορά, όμως, έχουμε να σου αποκαλύψουμε ότι τα πολλά λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν ψυχικές διαταραχές και θα σου το εξηγήσουμε στην πορεία.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας, τονίστηκε ότι αυτό είναι εφικτό αφού τα λιπαρά προκαλούν αλλαγές στο μικροβίωμα του ατόμου και αυτό μπορεί να ο οδηγήσει σε μία σειρά από ψυχικές διαταραχές που είναι πολύ επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Πώς, όμως, έφτασαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα για τις ψυχικές διαταραχές οι ειδικοί;

Για άλλη μία φορά, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ποντίκια ως πειραματόζωα. Χώρισαν τα ποντίκια σε ομάδες των δύο και στην μία ομάδα έδωσαν τροφές πλούσιες για λιπαρά για περίπου 2 μήνες και άρχισαν να αναλύουν τις συμπεριφορές τους.

Όπως, λοιπόν, διαπίστωσαν τα ποντίκια που κατανάλωναν λιπαρά είχαν περίεργη συμπεριφορά. Εμφάνιζαν έντονες κρίσεις άγχους αλλά και πολύ εξασθενημένη μνήμη και διάθεση.

Σημείωση!

Η ερευνητική ομάδα της έρευνας τόνισε ότι αυτό ήταν κάτι που περίμεναν γι’αυτό το λόγο συνέστησαν ότι αν δεν θες να αντιμετωπίσεις και εσύ  ψυχολογικά προβλήματα στο μέλλον καλό θα ήταν να προσέχεις πολύ την διατροφή σου.