«Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο» η αιτία θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε έπειτα από σχεδόν 37 ημέρες νεκρός.

«Το τραύμα στο καρπό του είναι προθανάτιο. Αυτό σημαίνει ότι κόπηκε στον καρπό και μετά επήλθε ο θάνατος. Χρησιμοποιήθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς. Σαν αυτό που έχουν στο σπίτι τους ή πάνω τους σχεδόν όλοι οι νεαροί από την Κρήτη. Ο Βαγγέλης είχε έναν τέτοιο σουγιά στο δωμάτιό του και συγκεκριμένα μέσα στο ντουλάπι του δωματίου του. Τον είχε αγοράσει από την Κρήτη. Κανείς, ωστόσο, δεν είχε παρατηρήσει όλον αυτόν τον καιρό που αναζητείται ότι λείπει ο σουγιάς. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία», δηλώνει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση στο στομάχι του Βαγγέλη βρέθηκε φαγητό. Αυτό σημαίνει οτι δεν είχε γίνει η πέψη κι από αυτό οι αρχές συμπεραίνουν ότι η αυτοκτονία έγινε το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου όταν ο 20χρονος έφυγε αναστατωμένος από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Η τομή που φέρει στο δεξί καρπό του είναι οριζόντια και προκάλεσε το αιμορροϊκό σοκ από το οποίο πιθανότατα επήλθε ο θάνατος. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από την αστυνομία η εξέταση DNA από την οποία διαπιστώθηκε και επισήμως ότι η σορός ανήκει στον Βαγγέλη. Οι έρευνες εστιάζονται πλέον στον κύκλο των φοιτητών που είδαν τον Βαγγέλη την 6η Φεβρουαρίου λίγο πριν εκείνος αποχωρήσει από τη σχολή.