Την αντίδρασή της εκφράζει η πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως και ο Αμερικανός Πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς ,για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, “Η ισορροπία του Νash”, μέρος της οποίας βασίζεται στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, “Η ισορροπία του Νash”, μέρος της οποίας είναι βασισμένο στο βιβλίο του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, με την πρεσβεία των ΗΠΑ και τον Αμερικανό Πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς, να εκφράζουν την ενόχλησή τους, μέσω Τwitter.
Στη σχετική ανάρτηση της αμερικανικής Πρεσβείας αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ενώ η τέχνη δεν θα έπρεπε να λογοκρίνεται, ενωνόμαστε με το κίνημα ”Ως Εδώ” θέτοντας το ερώτημα αν το δημόσιο θα έπρεπε να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη”.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρέσβης, Ντέιβιντ Πιρς αναφέρει: “Η Ομάδα Συγγενών Θυμάτων Τρομοκρατίας “Ως Εδώ” αμφισβητεί τη χρησιμότητα της δημόσιας χρηματοδότησης για να ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο έργο βασισμένο σε μέρος του βιβλίου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη”.


Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας,” Ως Εδώ”, εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έντονες αντιδράσεις, πάντως σημειώνονται σχετικά με την παράσταση και στον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης;

«Εκτός από πολιτικοί είμαστε και άνθρωποι.

Προσωπικά, έχω βιώσει, μέσα στην ίδια μου την οικογένεια, τι σημαίνει να σου σκοτώνουν, άνανδροι δολοφόνοι, έναν άνθρωπο που αγαπάς με όλη σου την καρδιά.

Και τούτη την ώρα νοιώθω έντονη την ανάγκη να πω, ότι η επιλογή του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει – με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου – παράσταση, βασισμένη και σε κείμενα του ισοβίτη τρομοκράτη Ξηρού, αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συμπάθειας προς το δολοφόνο και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

Αναφαίρετη αρχή της Δημοκρατίας το δικαίωμα στην έκφραση, αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, να κρίνουμε τον τρόπο έκφρασης του κεντρικού πολιτιστικού θεσμού της χώρας».