Μια δήλωση που έκανε ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Λατινική Αμερική, παίζει σήμερα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας. Μια σύντομη αναφορά του πάπα στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

“Οι Έλληνες κυβερνώντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης διεθνούς χρέους έχουν μια ευθύνη. Με την νέα ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια αναθεώρηση κάπως δίκαιη”, δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας και τα ιταλικά μέσα πήραν φωτιά.

Η δήλωση αυτή έγινε όταν στις Βρυξέλλες ολοκληρώνονταν οι διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους ηγέτες της Ευρωζώνης. Ο Φραγκίσκος θέλησε να υπογραμμίσει: “ελπίζω να βρεθεί ο δρόμος για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, και ένας δρόμος ελέγχου για να μην παρουσιάσουν και άλλες χώρες το ίδιο πρόβλημα, και αυτό να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε, διότι ο δρόμος αυτός των χρεών δεν τελειώνει ποτέ. (…) Είμαι αλλεργικός στην οικονομία διότι ο πατέρας μου ήταν λογιστής και όταν δεν τελείωνε την δουλειά στο εργοστάσιο, έπαιρνε δουλειά στο σπίτι και τα σαββατοκύριακα εργαζόταν με τα λογιστικά βιβλία του”, κατέληξε ο πάπας Μάριο Χόργκε Βεργκόλιο.