Σφάζονται όλοι με όλους στο όνομα της Δημοκρατίας. Ποιος είναι πιο καθεστωτικός και ποιος σέβεται τις θεσμικές επιταγές.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει όσο Πρωθυπουργός και πρόεδρος ΝΔ έχουν μεταξύ τους αναπάντητες κλήσεις, αρνήσεις και “πόρτες”, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμωσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν λόγο για “θεσμική απρέπεια” του κ. Τσίπρα. Λίγο μετά, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, με τη Συγγρού να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για καθεστωτική αντίληψη.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στο τηλεφώνημα του κ. Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως “δεν θέλει να τον δει”. “Δεν πρόκειται να κοινωνικές και πολιτικές επαφές”, αναφέρει η ανακοίνωση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως “συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη” και πως “έχει μείνει στο χθες”.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ

“Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.
Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές.
Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.
Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.
Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.
Έχει μείνει στο χθες”.