Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους συνεχίζονται και η κατάσταση μοιάζει να είναι επάνω σε τεντωμένο σκοινί. Ενώ η κατάσταση είναι περίεργη, η τελευταία είδηση που συζητιέται από όλους από τις πρώτες πρωινές ώρες είναι ότι η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί της στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου.

Σημείωση!

Ενδεικτικό παράδειγμα του τεταμένου κλίματος που επικρατεί είναι και η δήλωση που έκανε εχθές (16/3) ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζοντας πως «καταστράφηκε η εμπιστοσύνη που είχε δημιουργηθεί».

Όπως, όμως, έχει επισημανθεί από όλα τα μέσα το ότι η Μέρκελ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, μπορεί να αποτελέσει μια ανάσα στην ασφυξία που νιώθει η χώρα μας. Η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να προσφέρει μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα ώστε να δοθεί λύση.

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να μεταβεί στο Βερολίνο προετοιμασμένος για μία τελική συζήτηση, αφού μπορεί να του τεθεί το δίλημμα ενός συμβιβασμού, ο οποίος θα είναι μεν σε θετικό δρόμο για την Ελλάδα, αλλά επώδυνος πολιτικά.