Διευκρινίσεις για την  αποπομπή της Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν και θελει να θυμίσει τη δέσμευση της Ελλάδας να προστατεύσει την αξιοπιστία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, επεσήμανε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Λόγω αυτού, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, τόνισε η ίδια.

Η εκπρόσωπος μίλησε ακόμη για τη δέσμευση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ.

Ε συνεχεία, υπογράμμισε ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν είναι σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση παύσης της κ. Σαββαΐδου.

H Μπράιτχαρτ κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και πρόκειται να συζητήσει για το θέμα αυτό.