Η ΚΕΔΕ ζητά την απόσυρση του άρθρου 13, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της πως “Ουδέποτε συμφωνήσαμε στην εφαρμογή μέτρων που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Δήμους”.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικότερα ότι:

Μέσα από το ψήφισμα μας ζητήσαμε από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 13 του Πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβανόταν η συγκεκριμένη διάταξη.Παράλληλα σήμερα πραγματοποιήθηκαν από το Προεδρείο της ΚΕ.Δ.Ε. σειρά επαφών τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπ.ΕΣ., όσο και με όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή, στους οποίους επαναλάβαμε το αίτημά μας να αποσυρθεί το άρθρο 13.

Η απόφαση λοιπόν να απαλλαχθούν τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα από συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις τους ( όπως η καταβολή ανταποδοτικών τελών) και να επιβαρυνθούν με τον τρόπο αυτό τα απλά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, έχει αποκλειστικά τη σφραγίδα της Κυβέρνησης και των υπουργών που συνυπογράφουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η Κ.Ε Δ.Ε. ουδέποτε συναίνεσε στην υιοθέτηση πολιτικών που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Δήμους και διαψεύδουμε όποιον ισχυρίζεται, εντός κι εκτός Βουλής, κάτι τόσο αναληθές”.

Photo: Nick Paleologos / SOOC