Με την ανακοίνωση ότι θα μπει για τα καλά στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία να έχει γίνει από τον προηγούμενο μήνα από την Google, τώρα μαθαίνουμε τι ακριβώς θα εμφανίζεται στους εξτρεμιστές searchers, οι οποίοι θα επιχειρούν να κάνουν αναζήτηση για τον ISIS ή άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Έτσι, λοιπόν, η Google αποφάσισε ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες όταν κάνουν αναζήτηση για εξτρεμιστικές ιδέες θα οδηγούνται αυτόματα σε άλλα links αντι-ριζοσπαστικοποίησης.

Μια δεύτερη ιδέα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την εταιρεία είναι να γίνεται ευκολότερη η αναγνώριση εξτρεμιστικών video.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως είναι ανάγκη όταν οι χρήστες είναι απομονωμένοι να οδηγούνται σε σελίδες που τους προσφέρουν ελπίδα και δεν τους στρέφουν προς ακραίες ιδέες.

Σημειώνεται πως, όπως είχε πει τον Ιανουάριο στέλεχος της Google, ο ISIS μπορεί να κάνει προπαγάνδα χρησιμοποιώντας το Ίντερνετ και ανεβάζοντας πληροφορίες που διαδίδονται σε όλους. Με video, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και hashtags, η τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να κάνει προπαγάνδα ανενόχλητη και να προβάλλεται ως κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό, τι είναι.

Θυμίζουμε πως και το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι υπεύθυνοι θα πατούν delete στους λογαριασμούς χρηστών που προωθούν τη βία και το μίσος, σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στο social media και η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία να γίνει πιο αποτελεσματική.

Photo: Neil Hall / Reuters