Την στήριξη του Ολάντ ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση που είχε μαζί του τονίζοντας πως στο πρόσωπό του οι Έλληνες Σοσιαλιστές βλέπουν έναν πολύτιμο φίλο. 

Τι δήλωσε η κ. Γεννηματά;

Στο πρόσωπο του, εμείς οι Έλληνες Σοσιαλιστές τιμούμε ένα κορυφαίο Ευρωπαίο Σοσιαλιστή ηγέτη και ένα πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλιο.

Και συμπλήρωσε:

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο Ολάντ, αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του PES για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση με πολιτικές ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης με Δημοκρατία , Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή».

Αναφερόμενη στην συνάντηση που είχε μαζί του είπε:

«Η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο Ολάντ μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος , να συζητήσουμε τις εξελίξεις σε πολύ σημαντικά για την πατρίδα και το λαό μας ζητήματα για τα οποία προσβλέπουμε στην στήριξη και συμπαράσταση του.

Ζήτησα από Πρόεδρο Ολάντ να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού η οποία ξεκίνησε εδώ και 5 χρόνια.

Τον διαβεβαίωσα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.

Τον διαβεβαίωσα επίσης, για την βούλησή μου για στενή συνεργασία μαζί του τόσο σε Ευρωπαϊκά όσο και σε διμερή θέματα».