Οι αρουραίοι “επιτίθενται” στην Νέα Υόρκη, αφού ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης κάνουν παράπονα για το γεγονός ότι η πόλη έχει κατακλυστεί από αρουραίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ειδησεογραφικών δικτύων, το τηλεφωνικό κέντρο της Νέας Υόρκης δεν προλαβαίνει ν’απαντά σε κλήσεις έντρομων κατοίκων που βρίσκονται  καθημερινά αντιμέτωποι με πλήθος τρωκτικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μέσα στο 2015 έχουν καταχωρηθεί πάνω από 24.000 σχετικές κλήσεις  ενώ το 2013 ο δήμος έλαβε 19.321 τηλεφωνήματα για εμφάνιση τρωκτικών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας, τα τηλεφωνήματα αφορούν σε αρουραίους που κυκλοφορούν στους δρόμους κι όχι εντός του υπόγειου σιδηροδρόμου, όπου αρμόδια είναι η Υπηρεσία Μεταφορικών Μέσων της Νέας Υόρκης.

Ο ελεγκτής Σκοτ Στρίνγκερ εξηγώντας  γλαφυρά την κατάσταση δηλώνει:

Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη. Δεν έχω δει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται σαν να μου λένε “καλημέρα, κύριε ελεγκτή” .

Αρμόδια υπάλληλος της υγειονομικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, εκτιμά παρ’όλα αυτά πως η αύξηση των “επιθέσεων” οφείλεται μερικώς σε μια νέα εφαρμογή του αριθμού 911 για κινητά, η οποία λειτουργεί από το 2014, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να καλούν άμεσα την αρμόδια υπηρεσία δηλώνοντας σχετικά περιστατικά.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος υπολογίζεται πως η πόλη πρόκειται να ξοδέψει περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καταστραφούν οι φωλιές των τρωκτικών, την ίδια στιγμή που οι Αρχές ισχυρίζονται πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός αρουραίων. Σχετική όμως έρευνα του πανεπιστημίου της  Κολούμπια υποστηρίζει πως  ο αριθμός τους ξεπερνά τα  δύο εκατομμύρια…

 

photo:REUTERS/Mike Segar