Σίγουρα έχεις δει και εσύ δει ταινίες που γυναίκες κάθονται σε τραπέζια και άντρες κάθονται απέναντι τους βομβαρδίζοντας ‘τες με ερωτήσεις ενώ ανταλλάζουν θέσεις ανά πέντε λεπτά και όλα αυτά για να γνωριστούν μεταξύ τους και να βρουν τον δικό τους Mr Perfect ή Mrs Perfect, αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι αν δεν το έχεις δει σε μπέρδεψα αλλά θα σου αποκαλύψω ότι και εγώ δεν ήξερα (πριν φυσικά το δω με τα ίδια μου τα μάτια μου) ότι Speed Dating υπάρχει και στην χώρα μας.

Μια μέρα, λοιπόν που απλά χάζευα στο διαδίκτυο βλέπω μια διαφήμιση του SDEX – Speed Dating exclusive. Πατάω πάνω της και αρχίζω να διαβάζω πληροφορίες για το που βρίσκεται η εταιρία, πως είναι ο χώρος και άλλα πολλά που με έπεισαν απλά να πάω μια βόλτα για να δω τι μπορεί να συμβαίνει εκεί. Δεν ήθελα να γνωρίσω κάποιον απλά η αλήθεια ήταν ότι είχα την ανάγκη να ρωτήσω τους πάντες γιατί ήρθατε εδώ; Δεν φταίω εγώ αλλά το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο.

Πήρα, λοιπόν, αμέσως τηλέφωνο έμαθα ότι Speed Dating γίνεται κάθε Κυριακή, διαρκεί περίπου δύο ώρες και αν ήθελα να συμμετάσχω απλά έπρεπε να περάσω μια βόλτα πρώτα από εκεί να κάνω την εγγραφή μου και να δώσω κάποιες πληροφορίες και να μάθω και εγώ ότι έχουν γίνει ακόμα και γάμοι από αυτά τα ραντεβού στα φανερά. Οι μέρες πέρασαν και ήρθε το απόγευμα της Κυριακής.

Με το που μπαίνω μέσα βλέπω πολλές γυναίκες και αρχίζω να απορώ μα καλά που πήγαν οι άντρες; Τελικά αυτοί είχαν κάτσει σε άλλο χώρο και θα έκαναν την εμφάνιση τους μόλις χτυπούσε το κουδούνι. Μέχρι, όμως, να χτυπήσει, ένα τσιγάρο και λίγη κουβέντα με την διπλανή μου ήταν αρκετά για να καταλάβω την αλήθεια: Οι άνθρωποι νιώθουν μόνοι και κάνουν τα πάντα για να βρουν τον άνθρωπο με τον οποίο θα κάνουν οικογένεια ή απλά θα έχουν για συντροφιά. Φοράω, λοιπόν, το καρτελάκι μου και για δύο ώρες με λένε Megan Fox παύω να είμαι η Σταυρούλα και το πραγματικό μου όνομα μπορώ να το πω σε όποιον θέλω εγώ, καλύτερα έτσι. Κρατάω ένα στυλό στο χέρι και έχουμε μια λίστα να σημειώνω ποιος μου κάνει και ποιος όχι.

 

Το κουδούνι χτυπάει και εμένα τρέμουν τα πόδια μου λες και δεν βρίσκομαι εκεί για να δω απλά από κοντά τι συμβαίνει αλλά για να βρω τον έναν και μοναδικό. Η αμηχανία, όμως, δεν άργησε να φύγει…

Ο πρώτος άγνωστος κάθεται απέναντι μου και ξεκινά να με βομβαρδίζει, με ερωτήσεις: «Από που είσαι, πόσο είσαι, με τι ασχολείσαι και που συχνάζεις» ήταν μερικές από τις ερωτήσεις. Μέχρι να πάρω ανάσα για να απαντήσω έχει αλλάξει το πρόσωπό που βρίσκεται απέναντι μου και ξαναρχίζω να δίνω τις ίδιες απαντήσεις. Κάποιος με έβαλε στο repeat.

Οκ, μέχρι στιγμής όλα καλά και λογικά, βλέπω ανθρώπους πιο μεγάλους από μένα (εγώ είμαι 27) και αυτοί είναι όλοι πάνω από 35. Ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα και δεν έχουν χρόνο να κάνουν γνωριμίες εύκολα αλλά και ανθρώπους που απλά νιώθουν φοβισμένοι στο να γνωρίζουν έξω κάποιον ή κάποια αντίστοιχα και να προσπαθήσουν να την – τον πλησιάσουν.

Η περιέργεια, όμως, με πιάνει όταν έχω απέναντι μου τον κύριο Depp ( όχι τον αληθινό, τον ιμιτασιόν, όπως είμαι και εγώ) τώρα ήρθε η σειρά μου να βομβαρδίσω κάποιον με ερωτήσεις και να μάθω γιατί στα τριάντα του ένας άντρας, που πραγματικά θα κοίταζα αν περνούσε δίπλα μου στον δρόμο, είναι εδώ και ψάχνει να βρει μια κοπέλα να κάνει σχέση. Οκ, η απάντηση σου λίγο με έκανε να ξαλαφρώσω ήρθε απλά για να κάνει παρέα στον φίλο του, ναι τον τύπο με την μπλούζα που γνώρισα πριν από λίγο και έχω απλά ακυρώσει.

Ο επόμενος, όμως, με κάνει να ξανακομπλάρω. Είναι 31 και εξίσου όμορφος με τον προηγούμενο αλλά και πολύ cool. Και αυτός γιατί έχει έρθει; Η απάντηση του απλά με κάνει να κουνάω το κεφάλι μου καταφατικά και να συμφωνώ: « Είχα μια σχέση 2 χρόνια πληγώθηκα και δεν μπορώ να ξαναγνωρίσω κάποια που δεν ξέρει αν τελικά θέλει σχέση, ενώ όλες εδώ ξέρουν πως αυτό θέλουν, να κάνουν σχέση και να ερωτευτούν». Οκ, Antonio με βούλωσε η απάντηση του και δεν μπορώ να σχολιάσω άλλο.

Το δίωρο πέρασε αρκετά γρήγορα και δεν πρόλαβα να βάλω γλώσσα μέσα μου. Tώρα έμεινα, όμως, το πιο δύσκολο. Να απαντήσω στο ερωτηματολόγιο ποιοι μου άρεσαν και αν αρέσω και σε αυτούς η εταιρία θα μας φέρει σε επαφή.  Αν θέλουμε θα γνωριστούμε από κοντά αφού πρώτα αποστείλει και στους δύο μας ένα μήνυμα στο οποίο θα γράφει ότι υπάρχει μεταξύ μας αμοιβαιότητα  δίνοντας στον έναν το κινητό του άλλου. Αν αυτοί δεν έχουν κάνει τικ στο ΝΑΙ απλά δεν θα τους βρω ποτέ.

Ή μήπως απλά πρέπει να απαντήσω στο αν η εμπειρία αυτή μου άρεσε και αν υπό φυσιολογικές συνθήκες θα το έκανα και εγώ όχι τώρα αλλά σε αρκετά χρόνια αν ήμουν μόνη.

Όπως κατάλαβες τα δικά μου ΝΑΙ θα είναι δύο ή καλύτερα τέσσερα πρόσθεσε τα και θα καταλάβεις …