Η Δράση στηρίζει το Ποτάμι και σε αυτές τις εκλογές και μάλιστα όχι μόνο με μία απλή δήλωση, αλλά “δανείζοντας” και πρωτοκλασάτα στελέχη του. 

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος πήρε αυτήν την απόφαση με πλειοψηφία 82,8%.

Ο πρόεδρος του κόμματος Θόδωρος Σκυλακάκης θα βρίσκεται σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ στελέχη της Δράσης θα ενταχθούν στις εκλογικές λίστες του Ποταμιού.

Σε ανακοίνωσή της η Δράση αναφέρει χαρακτηριστικά:

H χώρα θα βγει από το σημερινό αδιέξοδο μόνο εάν σχηματιστεί η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση συνεργασίας, που θα εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα πολύ πιο φιλόδοξο από τη συμφωνία με την ΕΕ.

Η παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για τις Σκουριές

Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον υπηρεσιακό υπουργό, Ι.Γκόλια σχετικά με το πρόβλημα των εργαζομένων στις Σκουριές.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:

Η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι αυτονόητη σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το δικαίωμα στην εργασία πρέπει να συνδυάζεται με την προστασία του Περιβάλλοντος κι αυτό το κρίνουν τα όργανα της πολιτείας. ‘Οχι οι κομματικές επιτροπές που το μόνο που ξέρουν είναι να υπερασπίζονται τις κάθε είδους συντεχνίες αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που παράγουν.

Ειδικά για την πρωτοβουλία Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το Ποτάμι εκτιμά ότι έγινε για να χτυπηθεί ο προκάτοχος του Παναγιώτης Λαφαζάνης, αδιαφορώντας για τις δουλειές και τις ζωές 5.000 εργαζομένων.